Maritime Korsør

Korsør Ro- og Kajakklub

Undervisning

Fakta

Kom og mød os i Korsør Roklub
Adresse: Lilleøvej 16,  4220 Korsør.

Klubben råder over havkajakker og turkajakker, en dobbelt turkajak, inriggere 2-4 åres, outriggere, singlescullere.

Til kurser har klubben båd og udstyr til rådighed, så man derved kan komme på vandet uden at skulle bruge en formue på udstyr, inden at man har prøvet de forskellige bådtyper og grej.

Alt i alt, er der uanede af muligheder i Korsør Roklub, som hovedregel vil der i rosæsonen være flg. aktiviteter:

Ungdom: Træning hver mandag og onsdag kl. 18.30 til 20.30.

Senior: Der er fællesroning, tirsdage/ torsdage kl. 18.00 og søndage kl. 09.00 eller after aftale, starter ultimo maj.

Der er fælles morgenroning hvedage kl. 08.45 (tiden fremrykkes efter aftale til 07.45) 

Vi tilbyder kajakskole i maj og august md.
Vi tilbyder roskole i forbindelse med morgenroning.
For yderligere oplysninger konakt formanden på
mail: Kirsten.algade6h@gmail.com

https://www.korsorroklub.dk

Korsør Ro- og Kajakklub

Fra forår til efterår ses ofte små muskeldrevne fartøjer på vej ud af eller ind gennem Korsør Havn. De kommer fra en over 110 år gammel aktiv maritim spiller i Korsør. For den 17. juni 1910 blev Korsør Roklub stiftet. Klubben har lige siden holdt til ved kanten af Korsør Nor i inderhavnen. Gennem årene og efter bytning af grund med Korsør Værft og flere knopskydninger i form af udbygninger, har klubben i dag stort klubhus og bådehus på adressen Lilleøvej 16. Efter mange år kun med robåde er kajakroning siden 1990erne vundet mere og mere frem. De små hurtige og sødygtige fartøjer hører nu også til i roklubben, som i 2020 derfor skiftede navn fra Korsør Roklub til Korsør Ro- og Kajakklub. Begge navne ses i dag på klubbens bygninger. Om sommeren i stille vejr tager kajakker ofte turen langs Storebæltsbroens bropiller ud til ankerblokken, hvor man kan gå i land og holde pause, inden kajakturen går retur til Korsør. Er der skruet meget op for sol og varme, kan der med fordel ros i den svalende skygge af broen.

Korsør Ro- og Kajakklub råder over havkajakker, turkajakker, en dobbelt turkajak, inriggere to-fire åres, outriggere og singlescullere. Samlet ejer klubben 25 robåde og 31 kajakker. Hertil også udstyr til det stadig mere populære Stand Up Paddle – forkortet SUP. Her står man på et surfbræt og sejler frem ved at bruge en paddel. Nye medlemmer kan derfor undervises i og prøve robåde, kajakker og udstyr på vandet, uden at de selv først skal foretage store investeringer.

Opholdet enten alene eller sammen med andre på vandet og i klubben er godt både fysisk og psykisk. Det giver kondi og muskler, ligesom roen og naturen nydt fra vandoverfladen, ifølge mange nærmest er en meditativ oplevelse.

Kontingentet i Korsør Ro- og Kajakklub giver medlemmerne adgang til svømmehal, træningsrum, klublokaler, klubkajakker, robåde, lån af klubbens lokaler til arrangementer, fællesspisning, arrangerede fællesture og egen plads til udstyr i bådehallen. 

Medlemmerne af klubben tæller ved indgangen til 2023 godt 130. Langt de fleste er kendetegnet ved at være plus 60 eller plus 70 år. For unge er der ikke længere særlig meget prestige i at gå til roning, lyder forklaringen på den skæve aldersfordeling. Man skal være 12 år for at blive medlem. Klubbens eksistens menes dog ikke truet, da den i de seneste 50 år altid har haft mellem 100 og 150 medlemmer. De beskrives i dag som livsnydere med et aktivt liv, hvor det sociale også vægter højt. Som en kvindelig tilflytter og nyt medlem af Korsør Ro- og Kajakklub udtrykte det – ”Jeg er ikke særlig god til at ro, men jeg synes, at vi har det så hyggeligt i klubben”.

Romaskiner med tilkoblet e-roning, så man kan se, hvem man ror imod og er foran eller bagved, er også del af klubbens aktiviteter. I bedste fald kan e-roning også tiltrække nye yngre medlemmer. Hvert forår markerer standerhejsningen, at det igen er tid til åre- eller pagajtag på vandet. Her udmærker Korsør Nor sig som et godt farvand til ro- og kajaksejlads, fordi der er læ og dermed små bølger ved langt de fleste vindretninger. Sydøstlig vind er eneste undtagelse. Den vindretning giver høj bølgegang ved roklubben og den over 110 år gamle aktive maritime historie på stort set samme sted. Efter besøg ved roklubben kan ønske om ægte maritimt fiskermiljø opfyldes ved at bevæge sig et par hundrede meter længere ind langs kysten af Korsør Nor. Her ligger bådforeningerne Lilleø og Magleø, hvorfra fritidsfiskere i generationer har fisket i såvel noret som Storebælt. Aktuelt er det totale forbud mod at fange ål i hele 2023 et hårdt slag for medlemmerne af de to bådeforeninger, hvor netop ålefiskeri i Korsør Nor i alle årene har været hovedbeskæftigelsen for et fritids- og pensionistliv med både spænding og indhold.

Tekst: journalist Helge Wedel

For roklubben er håbet, at brugen af overfladen i Korsør Nor og Storebælt er sikret mange år ud i fremtiden ved hjælp af mottoet ”En gang roer, altid roer”.

Close
Get Directions
'; ';
Options hide options
Print Reset
Fetching directions...

Følg skibstrafikken på Marine Traffic

Kun til mobil – download på nedenstående i App Store eller Google play

Læs mere om FGUSV

Værftet er et af FGU Korsørs mange værksteder. FGU er et uddannelsessted for unge der har brug for en anden vej til job, uddannelse og et godt liv.

FGU betyder forberedende grunduddannelse. FGU Korsør er en del af FGU SV, som har skoler i Korsør, Slagelse, Næstved og Vordingborg.

Vi siger også, at FGU SV står for FLERE GLADE UNGE – SOM VIL.

Du er velkommen til at kigge indenfor på værftet, når du kan se vi åbent.

FGU Værftet
Baadehavnsvej 19
4220 Korsør

FGU Korsørs mange andre værksteder og hold er: Metal, Musik, Bygge og anlæg, Medie, Kunstnerisk produktion, Køkken, Maler, Ejendomsservice, Alment Studiehold, Dansk som andet sproghold, It, Pædagogisk værksted/naturbørnehaven Kløverhaven, Sport, Cafe FGU, Fjernundervisning finder du på Norvangen.

FGU Korsør, Norvangen 15, 4220 Korsør,

Email: fgu@fgusv.dk

Tlf: 3043 0000

fgusv.dk

Facebook: FGU Korsør og tjek  Cafes åbningstider på Cafe` FGU.

Udført af keramiker

Birgit Lendal Beek

Hver aktivitet på oplevelsesstien har sit særlige kendetegn i form af et kunstnerisk udformet pejlemærke.
Birgit Lendal Beek har som kunstner arbejdet med keramik hele sit liv. Hun er født og opvokset i Korsør, men tog ud i verden og har blandt andet boet 20 år i Paris. I 1997 kom hun hjem igen og etablerede sig med et værksted i Korsør, og sidste år åbnede hun et galleri i byen.
Birgit Lendal Beek har arbejdet med maritime elementer i sin kunst i mange år med keramiske udgaver af ankerkæder, dykkerhjelme, pullerter etc., og nu står Birgit Lendal Beek for den visuelle røde tråd, som forbinder Maritime Korsørs mange aktiviteter.
”Kunst er blikfanget. I stedet for et skilt kommer der nu et kunstværk til hver aktivitet, og den røde tråd er, at alle får et pejlemærke. Men udtrykket er forskelligt, da folkene bag hver aktivitet her specielle ønsker til, hvad der symboliserer netop dem.” Nyd turen.